Уеб сайт под формата на карта с търсачка.

В него всеки може да преглежда, търси и добавя пунктове за рециклиране, депа, места за хвърляне на батерии, скрап.

RE:CYCLE е провокиран от противоречията и недоверието в това дали изхвърленото в кофите за рециклиране наистина се рециклира. А недоверие има, било то заради неразделно изхвърляне на отпадъци от съседите или пък неразделно събиране на кофите от самите фирми.

Проектът е стартиран с идеята, че пунктовете за изкупуване на рециклируеми материали и предлаганите услуги на търговски мрежи дават по-гарантиран резултат или поне по-добра ефективност.

В RE:CYCLE местата за рециклиране биват показвани на карта, след което могат допълнително да се филтрират чрез търсачката, по тип на мястото (пункт, депо, търговска мрежа, ... ) или тип на приеманите материали (хартия, цветни метали, батерии, стълко, ...).

Навигацията из картата става просто чрез преместване или пък въвеждане на адрес.

Нужни са само 2 стъпки за добавяне, като на първата просто се разхождате виртуално от стартовата локация, за да изберете кадър, в който се вижда желаното място. Стартовата локация може да се посочи на картата или да се въведе като адрес. На втората стъпка вече се въвеждат детайли.

Поради това че проектът е с много конкретна функция - да означава географски локации със снимка и детайли, и след това да се търсят и филтрират - огромна част от фокусът му е над изработката на удобен и лесен начин на работа изискващ минимални усилия, и включващ новаторски технологии, за да бъде не само полезен, а и интересен.

Открито изпълнение

RE:CYCLE е проект с отворен код и дизайн (Open Source), което ще рече, че е отворен за доработка, и че предлага техническото си изпълнение по прозрачен начин, позволяващ на всеки заинтересован да разбере как работи. Включва и подробни технически инструкции, за това как може да се подкара от трети лица.

Функцията на проекта като инструмент за означаване на обекти върху карта го прави широко приложим. Проектът може да има разновидности като карта на кофите или карта на занаячийски услуги, както и всеки означим вид услуги.

Кой

Екипът зад RE:CYCLE. Кой разработва проекта? Кой ни помага?

  • Димитър Райков Дизайн, идеи
  • Кристиян Господинов Софт. разработка, идеи
  • Антон Стойчев Софт. разработка, идеи, координация
  • Момчил Бласков Бюджетиране, маркетинг
Искам и аз

Защо

Защо започнахме проекта? Каква е ползата от RE:CYCLE? Защо заслужава финансиране?

  • Дава възможност да се намери място за гарантирано рециклиране, за разлика от кофите

  • Увеличаване на рециклираните материали

Проектът RE:CYCLE е без никакво финансиране

Подкрепи проекта

Как

Примерна употреба. Как се ползва RE:CYCLE?

  • Петър има насъбрани стари списания, вестници и изписани тетрадки

  • Влиза в RE:CYCLE и търси "хартия"

  • Показват му се близките до него пунктове за рециклиране на хартия